Simit Sarayı (Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.) halk arz için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay aldı.
Bu içeriğimizde DMR Unlu (DMRGD) halka arz tarihi, katılım endeksine (caiz) uygun mu, özet finansal tablo ve halka arz fiyatı detaylarına yer vereceğiz.
DMR Unlu Mamuller (Simit Sarayı) kimin?
DMR Unlu Mamuller (Simit Sarayı) halka arz olmak için gün sayıyor. Bu süreçte ise DMR Unlu Mamuller kimin merak ediliyor. Şirketin, 4 ana ortağı bulunuyor. DMR Unlu Mamuller ortakları arasında; Simit Sarayı
(%57,20) Re-Pie Portföy Yönetimi (%34,06) Pardus GSYO (%4,69) ve A1 Portföy Yönetimi (%4,04) bulunuyor.
DMR Unlu Mamuller (Simit Sarayı) ne iş yapar?
Şirket 2009 yılında DMR Turizm Sportif Faaliyetler Gıda Tarım İnşaat Otomotiv Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. unvanı ile Muratpaşa Antalya’da kurulmuştur. Kurulduğu tarihte Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde cafe/restaurant olarak faaliyet göstermiştir. 2011 yılından itibaren ise Simit Sarayı markası altında ve konseptinde Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin franchise bayisi olarak faaliyet göstermiştir.
Mart 2021’de şirket merkezi Sancaktepe İstanbul’a taşınmış, Nisan 2021’de nevi değişikliğine giderek anonim şirket statüsü ve güncel unvanını almıştır.
Ağustos 2021’de Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin aktifinde yer alan unlu mamuller üretim tesisi, fabrika arsası, binası ve müştemilatı kısmi bölünme yolu ile #dmrgd bünyesine geçmiştir. Aynı yıl Antalya Havalimanında bulunan mağazasını devretmiştir.
#DMRGD unlu mamuller üretimi, alım satımı, dağıtımı ve dış ticareti ile iştigal etmektedir. 6 adet mağazası bulunan şirket Simit Sarayı markası ile ürün üretimi ve satışı, mağaza dekorasyonu satışı ve Simit Sarayı
Yatırım ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının mağazalarına personel destek hizmeti verme faaliyetlerini yapmaktadır.
2021 Ekim’de Simit Sarayı markasının 5 yıllığına kullanım sözleşmesi imzalanmış ve marka kullanımı için brüt satışı üzerinden Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’ye %5 ödeme yapılmaktadır. (Kaynak: @Solakoğlu)
Dmr Unlu Mamuller (Simit Sarayı) ne zaman halka arz olacak?
Dmr Unlu Mamuller 21-22 Eylül tarihlerinde 2 günde halka arz olacak. Halka arz aracı kurumu ise A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. oldu.
Dmr Unlu Mamuller halka arz fiyatı ne kadar?
Dmr Unlu Mamuller hissesinin fiyatı 10,24 TL’den halka arz olacak.
Dmr Unlu Mamuller katılım endeksine (caiz) uygun mu?
Dmr Unlu Mamuller, katılım endeksine uygun yani caiz olarak işlem görecek.
Dmr Unlu Mamuller Borsa Kodu
Dmr Unlu Mamuller hissesinin borsa kodu/sembolü #DMRGD şeklinde olacak.
Dmr Unlu Mamuller halka arz büyüklüğü ne kadar?
Dmr Unlu Mamuller (Simit Sarayı) halka arz büyüklüğü yayımlanan izahnameye göre, 768 milyon TL olarak belirlendi.
Dmr Unlu Mamuller halka açıklık oranı ne kadar?
Halka arz sonrası Dmr Unlu Mamuller şirketinin halka açıklık oranı %40,47 düzeyinde olacak. Toplamda 75 milyon adet lot (hisse) dağıtılacaktır.
Dmr Unlu Mamuller halka arz şekli nasıl olacak?
Dmr Unlu Mamuller (DMRGD) halka arzı bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşecek.
Dmr Unlu Mamuller kaç lot dağıtır? (Tahmini Pay Miktarları)
✘ 1.7 Milyon katılım – 24 Lot (245 TL).
✘ 2.5 Milyon katılım – 17 Lot (174 TL).
✘ 2.9 Milyon katılım – 14 Lot (143 TL).
✘ 3.3 Milyon katılım – 13 Lot (133 TL).
✘ 3.7 Milyon katılım – 11 Lot (112 TL) dağıtabilir.
Halka arz bireysele eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilecektir. Bireysel yatırımcıya tahsis edilen pay 40.500.000 adettir. Bu çerçevede değerlendirildiğinde halka arzda yatırımcı başına 16-17 adet dağıtım olacağı öngörülebilir. Tedbirli olarak 30 adet talep yapılması yeterli olacaktır. (Kaynak: @Solakoğlu)
Dmr Unlu Mamuller halka arz gelirli nerelerde kullanılacak?
Dmr Unlu Mamuller halka arzdan 737.871.905 TL net gelir elde edecektir. Halk arzdan elde edilen gelirin; %30’u mevcut üretim tesisinde yapılacak makine ve ekipman yatırımlarının finansmanı. %40’ı mağazacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, %30’u işletme sermayesi olarak kullanılacaktır.
Dmr Unlu Mamuller Finansal Detayları
✘ 2023/3 Hasılat: 73,4 Milyon TL
✘ 2023/3 Brüt Kâr: 24,1 Milyon TL
✘ 2022 Hasılat: 290,2 Milyon TL
✘2022 Brüt Kâr: 66,6 Milyon TL
✘ 2021 Hasılat: 61 Milyon TL
✘ 2021 Brüt Kâr: 15,9 Milyon TL
Şirket özkaynaklarında %113 civarında artış meydana geldiği görülmektedir. Yaşanan özkaynak artışının önemli ölçüde gerçekleştirilen tahsisli sermaye artışından elde edilen emisyon primi ve sınırlı düzeyde dönem net karından sağlandığı anlaşılmaktadır. Bir üretim firması olan DMRGD bilançosunda dönen ve duran varlıklar dengeli bir görüntü vermektedir. Varlıkların önemli ölçüde özkaynaklarla finanse edilmiş olması olumlu bir görüntü vermektedir.
Net borçlarda yaşanan düşüş sınırlı olsa da içinde bulunulan enflasyonist konjonktürde müspet bir seyir izlemiş olarak değerlendirilebilecektir.
2022 yılı ilk yarısında şirket küçük marjda brüt kar etse de esas faaliyet ve dönem zararı yaratmıştır. Yukarıda yer alan yangın durumu sebebiyle edilen bu zararların sebebi anlaşılabilir bir hal almaktadır. 2,5 ay faaliyet durdurulan dönemde sabit giderlerin devam ediyor olması bu zararların ana sebebi olmuştur.
2023 ilk yarısında şirket brüt kar marjı %46 olarak gerçekleşmiştir. Şirket esas faaliyet karı bu dönemde %11, net kar marjı ise yaklaşık %9,5 olarak gerçekleşmiştir.
Şirket 2022 yılında 0,03 TL hisse başı kar üretmiştir. Hisse başına kar 2023 Q2’de ise 0,13 TL’dir. 2022 yılında özkaynak karlılığı %1.20, 2023/06’da %3.28’dir. (Kaynak: @Solakoğlu)
Bu içeriği kullanırken faydalandığımız kaynaklar:
DMR Unlu Mamuller Onaylı İzahname
Kaynak: Ekonomi Time
Yorum Yazın